Düğün Çorbası

Yöresel Lezzetler

Malzemeler: 5 dilim kuzu gerdanı eti, 1 tane soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, 2 yumurta sarısı, yarım limon, tane karabiber, pul biber, tuz.

Hazırlanışı: 5 dilim kuzu gerdanı eti bir tencereye koyuyoruz içerisine 1 tane soğanı tane karabiberi koyup haşlıyoruz. Bir yandan da 1 kaşık tereyağı ve unla meyanesini yapıyoruz, etler haşlanınca çıkartıyoruz ve soğuyunca didikliyoruz meyaneyi et suyunun içerisine koyduktan sonra et suyu ağır olmasın diye içerisine göz kararı biraz su ekliyoruz( eger koyuysa biraz sütte ekliyebiliriz). Terbiyesi için 2 yumurta sarısı ve yarım limonuda çırptıktan sonra çorbaya ekliyoruz son olarak 1 kaşık tereyağında pul biberi kızdırıp üzerine döküyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir