KeÅŸkekli Kaburga
Malzemeler: 2 tane kuzu kaburga Yarım kilo aşurelik buğday 3 adet patates 5 tane kiraz domates 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı domaDevamını oku
Boğaz'ın İki Yakası
Malzemeler: 2 tane kuzu kaburga Yarım kilo aşurelik buğday 3 adet patates 5 tane kiraz domates 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı domaDevamını oku
Hazırlanışı: 300 gr kıyma, 1 yumurta sarısı, köfte harcı ile yoğrulur. Elimizle şekil veriyoruz üzerine salçalı su döküyoruz ve fırıDevamını oku
Yemeğin Malzemeleri: 250 gr hindi eti, 2-3 tane karabiber, 2 tane defne yaprağı, 1 tane çarliston biber, 1 tane kırmızı biber, 2-3 diş sarımsDevamını oku
Malzeme: 500 gr ev eriştesi 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi 2 su bardağı rendelenmiş keş 200 gr köy tereyağı, biraz tuz. Yemeğin HazıDevamını oku
Malzeme: 1,5 kilo hindi butu, 1 baÅŸ sarımsak, 3 adet yufka, 3 adet yumurta, 200 gr havuç, 200 gr patates, 2 su bardağı tavuk suyu, 500 gr tereyaÄDevamını oku
Malzemeler: 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı süt, 2 adet yumurta, 1 çorba kaşığı sirke, 1 adet soğan, 2Devamını oku
PiÅŸmaniye kente özgü bir tatlı türü olarak ün kazanmıştır. Yolculuklarda İzmit’ten geçenleri önce PiÅŸmaniye satıcıları karşılar. KuDevamını oku
Malzeme: 1/5 kg su, 3 su bardağı mısır unu, 250 gr tereyağı, 1 yemek kaşığı tuz, 300 gr telli peynir. Yemeğin Hazırlanışı: Tereyağı pDevamını oku
Malzeme: 1 adet köy tavuğu (2-2,5 kg ağırlığında), 3 su bardağı (500-550 gr) keşkeklik buğday (aşurelik buğday olarak marketlerde bulunurDevamını oku
Malzeme: 750 gr Bonfile Et 150 gr Pastırma Yarım kilo yaş kadayıf Yarım paket margarin 1 paket dil peyniri ( 250 gr kadar ) Püresi İçin; YarıDevamını oku