Skip to content
Salı, Mart 28, 2023
  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletiÅŸim

Kocaeli Şehir Portalı

Boğaz'ın İki Yakası

Menu
  • Kocaeli Hakkında
    • Kocaeli Tarihi
    • Kocaeli İlçeleri
      • Kartepe
      • Karamürsel
      • Kandıra
      • Gölcük
      • Körfez
      • İzmit
      • Gebze
      • Dilovası
      • Derince
      • Darıca
      • Çayırova
      • BaÅŸiskele
  • Gezilecek Yerler
  • Seyahat Hatırası
  • Yöresel Lezzetler
  • Konaklama
  • İbadethaneler
  • İletiÅŸim
  • Home
  • yöresel lezzet

Etiket: yöresel lezzet

KeÅŸkekli Kaburga

19 Kasım 201922 Kasım 2019 KocaeliLeave a Comment on Keşkekli Kaburga

Malzemeler: 2 tane kuzu kaburga Yarım kilo aşurelik buğday 3 adet patates 5 tane kiraz domates 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı domaDevamını oku

Fesleğenli Et Köftesi

19 Kasım 201922 Kasım 2019 KocaeliLeave a Comment on Fesleğenli Et Köftesi

Hazırlanışı: 300 gr kıyma, 1 yumurta sarısı, köfte harcı ile yoğrulur. Elimizle şekil veriyoruz üzerine salçalı su döküyoruz ve fırıDevamını oku

Çalça Çorbası

19 Kasım 201922 Kasım 2019 KocaeliLeave a Comment on Çalça Çorbası

Yemeğin Malzemeleri: 250 gr hindi eti, 2-3 tane karabiber, 2 tane defne yaprağı, 1 tane çarliston biber, 1 tane kırmızı biber, 2-3 diş sarımsDevamını oku

Cevizli Keşli Köy Makarnası

19 Kasım 201922 Kasım 2019 KocaeliLeave a Comment on Cevizli Keşli Köy Makarnası

Malzeme: 500 gr ev eriştesi 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi 2 su bardağı rendelenmiş keş 200 gr köy tereyağı, biraz tuz. Yemeğin HazıDevamını oku

Hindili KeÅŸkek

19 Kasım 201922 Kasım 2019 KocaeliLeave a Comment on Hindili Keşkek

Malzeme: 1,5 kilo hindi butu, 1 baÅŸ sarımsak, 3 adet yufka, 3 adet yumurta, 200 gr havuç, 200 gr patates, 2 su bardağı tavuk suyu, 500 gr tereyaÄDevamını oku

Umaç Çorbası

19 Kasım 201922 Kasım 2019 KocaeliLeave a Comment on Umaç Çorbası

Malzemeler: 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı süt, 2 adet yumurta, 1 çorba kaşığı sirke, 1 adet soğan, 2Devamını oku

PiÅŸmaniye

19 Kasım 201922 Kasım 2019 KocaeliLeave a Comment on Pişmaniye

PiÅŸmaniye kente özgü bir tatlı türü olarak ün kazanmıştır. Yolculuklarda İzmit’ten geçenleri önce PiÅŸmaniye satıcıları karşılar. KuDevamını oku

Kuymak

19 Kasım 201922 Kasım 2019 KocaeliLeave a Comment on Kuymak

Malzeme: 1/5 kg su, 3 su bardağı mısır unu, 250 gr tereyağı, 1 yemek kaşığı tuz, 300 gr telli peynir. Yemeğin Hazırlanışı: Tereyağı pDevamını oku

Tavuklu KeÅŸkek

19 Kasım 201922 Kasım 2019 KocaeliLeave a Comment on Tavuklu Keşkek

Malzeme: 1 adet köy tavuğu (2-2,5 kg ağırlığında), 3 su bardağı (500-550 gr) keşkeklik buğday (aşurelik buğday olarak marketlerde bulunurDevamını oku

Püreli Et Sarması

19 Kasım 201922 Kasım 2019 KocaeliLeave a Comment on Püreli Et Sarması

Malzeme: 750 gr Bonfile Et 150 gr Pastırma Yarım kilo yaş kadayıf Yarım paket margarin 1 paket dil peyniri ( 250 gr kadar ) Püresi İçin; YarıDevamını oku

Yazı dolaşımı

Daha eski yazılar

Biz Kimiz ?

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletiÅŸim
. | Theme: BlogMagazine by Dinesh Ghimire.
  • Kocaeli Hakkında
    • Kocaeli Tarihi
    • Kocaeli İlçeleri
      • Kartepe
      • Karamürsel
      • Kandıra
      • Gölcük
      • Körfez
      • İzmit
      • Gebze
      • Dilovası
      • Derince
      • Darıca
      • Çayırova
      • BaÅŸiskele
  • Gezilecek Yerler
  • Seyahat Hatırası
  • Yöresel Lezzetler
  • Konaklama
  • İbadethaneler
  • İletiÅŸim